Öncelikle aile birleşimi vizesi dendiğinde kamuoyunda yanlış bilinen bir konuya açıklık getirerek yazımıza başlayalım.
Aile birleşimi vizesi başvurusu, genel olarak farklı bir ülke vatandaşı yada o ülkede oturma izni olan kişi ile evlilik yoluyla alınması gereken vize türü olarak bilinmektedir. Burada eksik olan bilgi; aile birleşimi vizesi sadece evlilik üzerinden değil, kişinin farklı bir ülkede yaşayan eşleri veya çocukları üzerinden de başvuru yapılabilecek bir vize türü olmasıdır.
Burada yapmış olduğumuz açıklamaya istinaden aile birleşimi vizesi, farklı bir ülkede ikamet adresi bulunan kişinin, aile bireylerini yanına almak istemesi durumunda o kişiler için sahip olunması gereken vize türü olarak açıklayabiliriz.
Almanya aile birleşimi vizesi almak isteyen kişiler başvurularını yaparken eş, çocuk veya ebeveyn ile aralarında akrabalık bağının bulunduğunu kanıtlamak zorundadırlar. Bu bölümde sizler için aile birleşimi vizesi ile ilgili gerekli olan bilgileri ve aile birleşimi vize şartları hakkında merak ettiğiniz önemli konuları, aklınıza takılan soruların cevaplarını hazırladık.
Almanya’da vatandaşlığı yada oturma izni bulunan kişinin aile üyelerinin Almanya’ya yerleşebilmesi için başvurması gereken uzun süreli D tipi vize türüne aile birleşimi vizesi adı verilmektedir. Bu vize, diğer kısa süreli vizelerin aksine kişiye Almanya sınırları içerisinde oturum hakkı tanımaktadır.
Aile birleşimi vizesi, başvuru şekli ve gerekli olan evraklar bakımında olukça karmaşık bir sürece sahiptir ve bu sebeple başvuru sürecinizi çok dikkatli bir şekilde yönetmelisiniz. Almanya’da yeni bir düzen kurmak ve hayatınıza bu yeni düzende devam etmek istiyorsunuz! O halde başlangıçta sormanız gereken , Hangi şartlar altında aile birleşimi vizesine sahip olabilirim? sorusu olmalıdır.
Sorunuzun cevabını sizler için bu bölümde ayrıntılı bir şekilde vermeye çalışacağız. Fakat daha detaylı bilgi ve merak ettiğiniz tüm soruların cevaplarını, vize merkezimiz üzerinden uzman danışmanlarımıza ulaşarak öğrenebilirsiniz.
Almanya aile birleşimi vizesine başvurabilmek için;
Alman vatandaşlığı veya oturum iznine sahip olan kişi ile evlilik yoluyla aile birleşimi gerçekleştirebilirsiniz. Diğer bir seçenek, kişinin Almanya’da yaşayan çocukları üzerinden aile birleşimini gerçekleştirebilmesidir. Ayrıca yine Almanya’da ikamet eden ebeveynlerin, Türkiye’de yaşayan reşit olmamış çocuklarını aile birleşimi vizesi ile yanlarına alma hakları bulunmaktadır. Görüldüğü üzere aile birleşimi için farklı seçenekler mevcuttur ve bu sebeple başvuru sürecinde hazırlamanız gereken evraklar da farklılık göstermektedir. Bu süreçte yaşayabileceğiniz evrak kargaşası nedeni ile yanlış evrak veya hatalı beyan verme riskiniz oldukça yüksektir. Bu riski en aza indirebilmek adına, vize danışmanlık merkezi ile iletişime geçerek daha sağlıklı bir başvuru süreci sayesinde vize reddi ile karşı karşıya kalmamış olursunuz.
Almanya aile birleşimi vizesi başvurusu için size iki yol göstereceğiz.
Almanya Konsolosluğu üzerinden alınacak randevu ile hazırlayacağınız evrakları teslim ettikten sonra kendiniz süreci takip edebilirsiniz. Fakat bu şekilde yapılacak başvuruların riskli olabileceği konusunda sizleri uyarmak isteriz. Bu şekilde yapacağım başvuru neden riskli olacaktır ? diye düşünebilirsiniz. Bunun cevabı; süreci kendiniz yönetirken hazırlayacağınız evraklarda herhangi bir hata veya konsolosluğa verebileceğiniz şüpheli beyanlar, başvurunuzun olumsuz sonuçlanmasına neden olabilir. Bu sebeple daha az risk taşıyan diğer bir seçenek, vize merkezleri üzerinden yapacağınız başvurulardır. Bu şekilde hata payınızı düşük tutarak, süreci uzman danışmanlar sayesinde daha sağlıklı takip edebilirsiniz.
Almanya aile birleşimi vizesi başvurunuzu hangi şartlarda yapacağınıza bağlı olarak hazırlamanız gereken evraklar değişiklik gösterecektir.
Ayrıca başvuru sahibinin çocukları varsa, doğum belgeleri, kimlik kartları ve Almanya’da yaşayan kişinin çocuklar üzerinde velayet hakkının olduğunu kanıtlar belge başvuru dosyasına eklenmelidir.
Görüldüğü üzere hazırlanması gereken evraklar karmaşık ve bazı durumlarda farklılık göstermektedir. Fakat bu durum sizi telaşlandırmasın çünkü uzman danışmanlarımız size bir telefon kadar uzaklıktadır. Vize merkezimiz ile iletişime geçerek bu karmaşık süreci hata yapmadan tamamlayabilirsiniz.
Aile birleşimi vizesi ile Almanya’da hangi haklara sahip olacağınız merak ediyor olmalısınız. Bu haklarınız belli süreler sonunda size daha farklı ayrıcalıklar tanıyacaktır.
Almanya aile birleşimi vize başvurusu yapacak olan kullanıcılar en çok, Aile birleşimi vize başvurum kaç günde sonuçlanır? sorusunun cevabını aramaktadırlar.
Başvuru sürecinizde hazırlamış olduğunuz evraklarda herhangi bir problem yada vermiş olduğunu beyanlarda bir tutarsızlık olmaması durumunda, vizeniz ortalama 2-3 ay içerisinde sonuçlanacaktır. Tabii ki bu süreci, resmi makamların yoğunluğu ve tatil günleri etkileyebilir.
Öncelikle vize başvurunuzda hazırlayacağınız evrakların karmaşıklığı karşısında herhangi bir paniğe kapılmadan süreci yönetmeniz çok önemlidir. Yapılacak herhangi bir hata olumsuz sonuçlanan başvuruya sebep olacaktır. Bu hem boşa harcanmış zaman hem de maddi yönden zarar demektir. Başvuru sürecinizde ödemiş olduğunuz vize harcı, başvuru ücreti ve vize merkezi üzerinden yapılan başvurularda alınan ek hizmetler için ödenen ücretleri geri talep etme hakkınız olmamaktadır. Ve yeniden yapılacak bir başvuruda aynı ücretleri tekrar ödemek zorunda kalacaksınız.
Bu sebeple, Almanya aile birleşimi vizesi başvurularında dikkat edilmesi gereken hususları sizler için listeledik.
Yukarıda belirtilen maddelere dikkat edilerek yapılan başvurularda olumsuz bir sonuçla karşılaşma riskiniz oldukça azdır. Ayrıca daha güvenilir ve sağlam bir süreç yürütmek istiyorsanız, vize danışmanlık hizmeti alarak başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz. Bu şekilde işlemlerinizi doğru ve eksiksiz yaparak vize başvurunuzun olumlu sonuçlanmasını sağlayabilirsiniz.
Almanya aile birleşimi vize ücretlerinde başvuru sahibinin yaşı başta olmak üzere bazı sebeplerden dolayı değişiklik görülmektedir. Bunların dışında, internette vize ücretleri ile ilgili yapacağınız araştırmalarda farklı ücretlerle karşılaşabilirsiniz. Bunun sebebi, başvurunuz için herhangi bir vize danışmanlık merkezinden alınan ek hizmetlerdir. Web sayfalarında gördüğünüz ücretlere, alabileceğiniz bu ek hizmetler eklenerek yazılmış olabilir.
Almanya aile birleşimi vize ücreti web sitemizde yer alan Almanya vize ücretleri sayfasından kontrol edilebileceği gibi güncel vize ücretleri ve gerekli belgelerden haberdar olmak için profesyonel danışmanlık desteği veren uzman ekibimizden herhangi bir ücret ödemeden bilgi alarak başvuru sürecinizi daha kolay yönetebilirsiniz.
Web sitemizin bu sayfasında sizlere vize başvuru sürecinizde aile birleşimi vizesi işlemlerinizi yaparken aklınıza takılabilecek;
Aile birleşimi vizesi nedir?
Aile birleşimi vize şartları nelerdir?
Aile birleşimi vize başvurusunu nasıl yaparım?
Aile birleşimi vizesi için gerekli evraklar nelerdir?
Aile birleşimi vizesi ile hangi haklara sahip olabilirim?
Aile birleşimi vizesi kaç günde çıkar?
Aile birleşimi vizesi başvurusunda dikkat edilmesi gereken hususlar nelerdir?
Aile birleşimi vize ücretleri nedir?
gibi sorularınızın cevaplarını vermeye çalıştık. Bu bilgilerin haricinde vize merkezimizle iletişime geçerek konusunda uzman vize danışmanlarımızdan güncel ve detaylı bilgiye ücretsiz olarak ulaşabilirsiniz.
Online Vize başvurularında uzun süreli ve yorucu bürokratik işlemleri kolaylaştırmak,
zamandan tasarruf etmek ve kapıda vize alınan ülkelerde havaalanlarında oluşan uzun
kuyruklara alternatif olarak uygulanmaya başlanan türdür E-vize.
Bu vize türüne internet üzerinden başvuru yapılabilmektedir.
Daha çok turistik ve ticari geziler için verilen e-vize / elektronik vize, diğer vize
türleri için uygulanmamaktadır.
Almanya elektronik vize veren ülkeler arasında bulunmamaktadır. Almanya hükümetinin
e-vize ile ilgili çalışmaları olması durumunda, sizlere en güncel bilgileri yine
sayfamızda vereceğiz.